céges szakítós e-mail-ek - CÉGES SZTORIK és HR gyűjtések

céges szakítós e-mail-ek

Szép napot és sok sikert

2010. január 31. - duna szelet

From:
Date: 2010/1/28
Subject: Köszönet
To:

 

Sziasztok,

 

Többetekkel már tudtam beszélni, többetekkel még nem (ezért utólag ellnézést),

eddigi infóval ellentétben nem február 10-én hanem a mai nappal megválunk .............. egymástól!

 

Köszönök mindenkinek minden segítséget, nagyon bucsúzni nem szeretnék,

mert remélem más színekben hamarosan újra együtt dolgozunk!

 

Addig is kívánok mindenkinek minden jót!

 

Amennyiben a jövőben szeretnétek elérni,

úgy az alábbi elérhetőséggeimen megtehetitek ezt:

+36-30- 

 

szép napot és sok sikert

Tisztelettel:

T

LEHET,VAN KI ÖRÜl

S VAN KI TÉNYLEG INTEGET

7 ÉVET VOLTAM ITT

JÓ VOLT VELETEK!

 

T

 

gazdasági mentőcsomag

 

A magyar gazdasági mentőcsomag!!!

 


Tételezzük fel, hogy ...

A központi kormányzat mindenkinek ad kb. 1.000.000 Ft-ot.
. Ha ezt a pénzt elköltjük a Sárkány Centerben, vagy a Józsefvárosi
piacon, a pénz Kínába kerül.
. Ha benzint veszünk rajta, akkor az araboké lesz.
. Ha komputert veszünk, akkor Indiába és Hong Kong-ba kerül
. Ha gyümölcsöt, zöldséget vásárolunk, akkor Hollandiáé,
Spanyolországé, Olaszországé, Egyiptomé és Iráné lesz.
. Ha kis fogyasztású és jó autót veszünk, akkor Japánba,
Németországba, Spanyolországba kerül.
. Ha semmire sem jó elektronikus faszságokra költjük, akkor a pénz
Taiwanra vándorol, és nem segíti a magyar gazdaságot.

Az egyetlen lehetséges mód, hogy a pénzt itthon tartsuk
Magyarországon, ha kurvákra, jó magyar borra és pálinkára költjük,
mert ezek garantáltan hazai termékek.
Én ehhez tartom magam!
Csak hát nehéz az asszonnyal megértetni, hogy mindezt merő hazafiságból teszem!

hazai disznótoros ízek - disznósajt, véres húrka, kolbász, pástétom

 

Disznósajt


fej megföve,kicsontolva,
fött nyelv ,
fokhagyma
,pirospaprika,
jo kis zsiros fözölé.

Hogy most darálod vagy vágod ez ízlés dolga.Mi nem szeretjük darálva,de attól az még jó.
   Ezt is persze meg kell abárolni a fözölében,aztán lenyomatjuk,hogy a fölösleges lé kicsurogjon belöle,aztán mehet a füstre.

 

Véres hurka


 A megfött vér ledarálva,ebbe jön a ledarált gége
is.Ezenkívül jó sok majoranna ,bors ,só , szegfüszeg,( ebbe több mint a májasba ) ,kapor,szegfübors.
Vigyázva a sóval,csak éppen érezd rajta,mert még sózódik.

Miután meg van töltve a hurka,a végeit szépen elkötni,és a fözölében csak lassü tüzön meg kell abálni. Vigyázva,mert szétfö különben.Mi egy kis neccben szoktuk.


 

Debreceni rizses-májas hurka

Hozzávalók: (kb. 3 kg-hoz)
50 dkg rizs,
1 kg disznómáj,
1 kg tokaszalonna,
80 dkg disznóhús,
10 dkg zsír,
25 dkg vöröshagyma,
2 dkg cajary bors,
só,
1 csapott evőkanál majoránna.

Elkészítése:

 A kockákra feldarabolt húsféléket hideg vízben feltesszük főni, köztük a májat is. 20 percnyi forralás után a májat kiemeljük, de a többi zsiradék- és húsfélét még további 30 percig főzzük. A zsíron az apró kockákra vágott szalonnát üvegesre fonnyasztjuk. A hús főzőlevében a megtisztított, megmosott rizst puhára főzzük, majd hideg vízben leöblítjük. A kihűlt zsiradékot a hússal közepes lyukú húsdarálón ledaráljuk, és a megfonnyasztott hagymával, a megfőzött rizzsel, a fűszerfélékkel kellően szórva összekeverjük. Ha nem találjuk elég képlékenynek a töltéshez, a főzővízből hígíthatjuk.
A hurkabélbe lazán betöltjük, végeit elkötjük, és alig forró vízben 30 percig főzzük. Ha kihűlt, fogyasztás előtt átsütjük, hidegen vagy melegen tálaljuk.

 

Debreceni kolbász vaddisznóból

Hozzávalók: 10 kg kicsontozott vaddisznóhús, 8-10 dkg törött bors, 20 dkg paprika, 25 dkg só, 1 dkg salétrom, 10 dkg fokhagyma Tavalyi süldő húsából készítjük.
Elkészítés: A húst nagy lyukú darálón ledarálom. Sózom, fűszerezem, elkeverem a zúzott fokhagymával, majd jól összekeverem. Kolbászbélbe töltöm. Az ismert debreceni-párokat készítem belőle. Pihenés után füstre teszem és 2-3 napi füstölés után fogyasztható.

Valódi debreceni kolbász

10 kg fiatal sertéshús,
25 dkg só,
5 dkg törött fehér bors,
5 dkg édes pirospaprika,
1 dkg majoránna.

Ha fokhagymásan akarjuk, 1.5 dkg zúzott fokhagyma kell.

A húst babszem nagyságúra vágjuk (nem daráljuk!), a fűszerekkel elkeverjük, sertés vékonybélbe töltjük. Vagy egész szálakban hagyjuk, vagy megfelelő hosszúságúra pározzuk. Hűvös, szellős helyen 1 napig hagyjuk száradni, azután hideg füstön szép pirosra füstöljük.

 

Debreceni májpástétom

Hozzávalók:
1 kg 15 dkg sertésmáj,
1 kg 25 dkg bőr nélküli tokaszalonna,
1 fej vöröshagyma,
0,5 dkg szegfűbors,
negyed reszelt szerecsendió,
1 evőkanál zsír,
1,5 dkg őrölt fehér bors,
6-7 dkg só.

Elkészítése:

A májat egy pillanatra forrásban levő vízbe tesszük, majd ha a víz újból forrni kezd, szűrőlapáttal kivesszük és lecsurgatjuk. A szalonnával együtt kis lyukú darálón ledaráljuk. A megtisztított vöröshagymát nagyon finomra vagdaljuk, a zsírban üvegesre pirítjuk, és a májas masszához adjuk. A reszelt, illetve lisztfinomságúra őrölt fűszerekkel együtt jól összegyúrjuk, és vastag hurkabélbe töltjük. Abban a vízben, amelyben a májat forráztuk, 1 órán keresztül gyöngyöző vízben abáljuk, 10 percre hideg vízbe szedjük, és ha teljesen kihűlt, megszikkadt, hűtőszekrényben hűtjük. 1 hétig biztosan eláll.

 

egysorosak




"Mama, kinyalhatom a csészét?" "Kussolj el és húzd le!"


"Bocsánat, ön a tánctanár?" "Lófaszt. Én az illemtanár vagyok."


"Miért kerül ennyibe egy pohár viz?" "Mert a sivatagban vagyunk!"


"Call me A TAXI, please!" "Yes, you are A TAXI..."


"Coffee affects your hearing." "Could you repeat that, please?"


"Miért piros az ördög szeme?" "Mert az ördög soha sem alszik."


"Te is bölcsész vagy?" "Áááá, nem, csak elbambultam"


"Milyen az arab lopakodó?" "TEVE mamuszban."


"Csokis az orrod!" "Le van szarva!" "Ja..."


"A macskám öngyilkos lett." "Hogyan?" "Fejbe lőtte magát kilencszer"


"I'm a lawyer." "Honest?" "No, the usual kind."


"Mit kell adni a hasmenéses vizilónak?" "UTAT!"


"Na és milyen érzés érettnek lenni, fiacskám?" "Broáf..."


"Elbírod a saját súlyod?" "Persze!" "Akkor hord el magad!!!"


"Ellenőr a járművön!" "Kár, hogy nem fordítva."


"Jézus a megváltó." "Váltsd meg magad, Jézus fáradt."


"Jók a fogaid Laci." "És? Én prosztatavizsgálatra jöttem..."


"Mit iszol?" "Pillanatragasztót..." "Mit??" "Mmmmmmmmmmmmm!!"


"Doktor úr, engem mindenki levegőnek néz!" "Kérem a következőt!"



"Tudta, hogy az alkohol lassan ölő méreg?" "Miért, siet itt valaki?"


"Anyu! Kimehetek cserit szedni?" "De Pistike, tél van!" "Tudom! Sapka, sál..."


"Mikor kell gyertyát cserélni az anyóson?" "Halottak napján."


"Hány éves a felesége?" "Köszönöm a kérdését, mindig ugyanannnyi."



"Give me two personal pronouns." "Who, me?" "Correct."

királylány

Mese a magabiztos királylányról

 

 

Volt egyszer messzi földön egy gyönyörű, önálló, magabiztos hercegnő,
aki egy szép napon a kastélya melletti zöldellő mezőn, a kristálytiszta tó partján környezeti kérdésekről elmélkedve egyszer csak meglátott egy békát. A béka ráugrott a hercegnő térdére, és azt mondta: "Oh, csodálatos Hölgy, valamikor daliás herceg voltam, amíg el nem átkoztak. Ha megcsókolnál, ismét jóvágású fiatal herceg lehetnék, és akkor, Drágám, összeházasodhatnánk, beköltözhetnék a kastélyodba az anyámmal együtt, ahol főzhetnél, moshatnál ránk, nevelhetnéd a gyerekeinket, és emiatt örökké hálás és boldog lehetnél.”

 

 

Aznap este, miközben a gyönyörű hercegnő könnyű vacsoraként fehérborban és enyhe hagymamártásban megfuttatott fenséges békacombot szopogatott, magában elmosolyodva így szólt: én kurvára nem így gondolom.

 

DR. Tóth András Hírleveléből

Hogyan tudjuk megállapítani azt, hogy valakinek megfelelő-e a hozzáállása? Tegyünk fel néhány célirányos kérdést az állásinterjú során. Robert Hall (az On Hiring – "Az alkalmazásról" című könyv szerzője) az alábbi kérdéseket javasolja annak érdekében, hogy felismerjük a megfelelő hozzáállású jelentkezőt:

  • Meg tudná mondani nekem, miért érdekli ez az álláslehetőség? Ezzel kiszűrhetjük azokat, akiknek szinte mindegy, milyen állásról van szó, csak munkájuk legyen, illetve megtaláljuk azokat, akiket valóban ez a lehetőség érdekel, mert a cég iránt is lelkesednek.
  • Miért döntött úgy, hogy otthagyja a jelenlegi munkáját? Ez a kérdés segít abban, hogy megismerjük a jelölt motivációját.
  • Mennyit szeretne keresni két év múlva? Vajon reális elképzelései vannak-e az illetőnek arról, hogy mennyit ér a szakmában? Vagy máris olyan nagy az öntudata, hogy az előrevetítheti a bajt, amit jobb megelőzni?
  • Mit tekint eddigi szakmai pályafutása legnagyobb eredményének? Figyeljünk oda a büszkeségre és lelkesedésre utaló jelekre.
  • Milyen kudarcok vagy csalódások érték már a szakmájában? Vajon képes-e elismerni az illető saját gyöngéit, és fesztelenül beszélni ezekről? Képes-e nevetni önmagán?
  • Miféle kockázatokat vállalt az utóbbi néhány munkahelyén, és milyen eredménnyel járt ilyenkor? Ez a kérdés afféle vízválasztó: a válaszokból megtudhatjuk, kik azok, akik kiválóak, illetve inkább csak átlagos képességűek. Azok, akik hajlandóak kockázatot vállalni, nyitottabbak az új képességek elsajátítása felé, és szívesen vállalják a szakmai kihívásokat.
  • Gondoljon olyasvalamire, amit kudarcnak tekint az életében. Mit gondol, miért következett be ez? Vajon vállalja-e az illető a felelősséget, vagy mindig másokat hibáztat a történtekért?
  • Örömét lelte-e a munkájában eddigi munkahelyein? Vajon panaszkodik-e másokra? Nehezen jön ki a kollégáival? A korábbi munkáltató túlzott bírálása figyelmeztető jel lehet számunkra.
  • Mit tesz, ha gondot jelent Önnek egy probléma megoldása? Mennyire önálló a jelölt? Mennyire találékony és talpraesett? Képes-e megbízni másokban? Na és ellopni mások ötleteit?
  • Mi a kedvenc időtöltése? Van-e hobbija? Milyen az érdeklődési köre? A munkán kívüli elfoglaltságai, szabadidős tevékenységei pontosíthatják a jelöltről alkotott képünket.
  • Jellemezze azt a főnökét, akit a legjobbnak tartott ezidáig. A válasz segít megállapítani, milyen típusú vezetésre van szüksége az illetőnek, illetve kideríteni azt, hogy miként viszonyul a kritikához.
  • Mi volt a legunalmasabb munka, amit valaha is végzett? Az, aki monoton munkát is képes jól végezni, könnyen alkalmazkodik, márpedig – lássuk be – minden munka magában hordozza az egyhangúság veszélyét.

Üzleti tanulság: A legjobb alkalmazott az, aki a megfelelő tapasztalattal és hozzáállással rendelkezik, és elfogadja a fizetési feltételeinket is.

 

süti beállítások módosítása
Mobil