céges szakítós e-mail-ek - CÉGES SZTORIK és HR gyűjtések

céges szakítós e-mail-ek

hazai disznótoros ízek - disznósajt, véres húrka, kolbász, pástétom

2010. január 08. - duna szelet

 

Disznósajt


fej megföve,kicsontolva,
fött nyelv ,
fokhagyma
,pirospaprika,
jo kis zsiros fözölé.

Hogy most darálod vagy vágod ez ízlés dolga.Mi nem szeretjük darálva,de attól az még jó.
   Ezt is persze meg kell abárolni a fözölében,aztán lenyomatjuk,hogy a fölösleges lé kicsurogjon belöle,aztán mehet a füstre.

 

Véres hurka


 A megfött vér ledarálva,ebbe jön a ledarált gége
is.Ezenkívül jó sok majoranna ,bors ,só , szegfüszeg,( ebbe több mint a májasba ) ,kapor,szegfübors.
Vigyázva a sóval,csak éppen érezd rajta,mert még sózódik.

Miután meg van töltve a hurka,a végeit szépen elkötni,és a fözölében csak lassü tüzön meg kell abálni. Vigyázva,mert szétfö különben.Mi egy kis neccben szoktuk.


 

Debreceni rizses-májas hurka

Hozzávalók: (kb. 3 kg-hoz)
50 dkg rizs,
1 kg disznómáj,
1 kg tokaszalonna,
80 dkg disznóhús,
10 dkg zsír,
25 dkg vöröshagyma,
2 dkg cajary bors,
só,
1 csapott evőkanál majoránna.

Elkészítése:

 A kockákra feldarabolt húsféléket hideg vízben feltesszük főni, köztük a májat is. 20 percnyi forralás után a májat kiemeljük, de a többi zsiradék- és húsfélét még további 30 percig főzzük. A zsíron az apró kockákra vágott szalonnát üvegesre fonnyasztjuk. A hús főzőlevében a megtisztított, megmosott rizst puhára főzzük, majd hideg vízben leöblítjük. A kihűlt zsiradékot a hússal közepes lyukú húsdarálón ledaráljuk, és a megfonnyasztott hagymával, a megfőzött rizzsel, a fűszerfélékkel kellően szórva összekeverjük. Ha nem találjuk elég képlékenynek a töltéshez, a főzővízből hígíthatjuk.
A hurkabélbe lazán betöltjük, végeit elkötjük, és alig forró vízben 30 percig főzzük. Ha kihűlt, fogyasztás előtt átsütjük, hidegen vagy melegen tálaljuk.

 

Debreceni kolbász vaddisznóból

Hozzávalók: 10 kg kicsontozott vaddisznóhús, 8-10 dkg törött bors, 20 dkg paprika, 25 dkg só, 1 dkg salétrom, 10 dkg fokhagyma Tavalyi süldő húsából készítjük.
Elkészítés: A húst nagy lyukú darálón ledarálom. Sózom, fűszerezem, elkeverem a zúzott fokhagymával, majd jól összekeverem. Kolbászbélbe töltöm. Az ismert debreceni-párokat készítem belőle. Pihenés után füstre teszem és 2-3 napi füstölés után fogyasztható.

Valódi debreceni kolbász

10 kg fiatal sertéshús,
25 dkg só,
5 dkg törött fehér bors,
5 dkg édes pirospaprika,
1 dkg majoránna.

Ha fokhagymásan akarjuk, 1.5 dkg zúzott fokhagyma kell.

A húst babszem nagyságúra vágjuk (nem daráljuk!), a fűszerekkel elkeverjük, sertés vékonybélbe töltjük. Vagy egész szálakban hagyjuk, vagy megfelelő hosszúságúra pározzuk. Hűvös, szellős helyen 1 napig hagyjuk száradni, azután hideg füstön szép pirosra füstöljük.

 

Debreceni májpástétom

Hozzávalók:
1 kg 15 dkg sertésmáj,
1 kg 25 dkg bőr nélküli tokaszalonna,
1 fej vöröshagyma,
0,5 dkg szegfűbors,
negyed reszelt szerecsendió,
1 evőkanál zsír,
1,5 dkg őrölt fehér bors,
6-7 dkg só.

Elkészítése:

A májat egy pillanatra forrásban levő vízbe tesszük, majd ha a víz újból forrni kezd, szűrőlapáttal kivesszük és lecsurgatjuk. A szalonnával együtt kis lyukú darálón ledaráljuk. A megtisztított vöröshagymát nagyon finomra vagdaljuk, a zsírban üvegesre pirítjuk, és a májas masszához adjuk. A reszelt, illetve lisztfinomságúra őrölt fűszerekkel együtt jól összegyúrjuk, és vastag hurkabélbe töltjük. Abban a vízben, amelyben a májat forráztuk, 1 órán keresztül gyöngyöző vízben abáljuk, 10 percre hideg vízbe szedjük, és ha teljesen kihűlt, megszikkadt, hűtőszekrényben hűtjük. 1 hétig biztosan eláll.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leavingemail.blog.hu/api/trackback/id/tr661656401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása