céges szakítós e-mail-ek - CÉGES SZTORIK és HR gyűjtések

céges szakítós e-mail-ek

EW 1 euro and Photo Hall 2 euro

2009. június 27. - duna szelet

 

Na azért ez így hatásvadász, a kérdés előtte mennyit pumpáltak a cégbe ?

 

A DSG International Plc egy euróért eladta kilenc magyarországi Electro World áruházát az EW Electro Retail Ltd-nek.

 

április 27-én 2,058 milliárd forintról 4,058 milliárd forintra nőtt az Electro World Magyarország Kft. törzstőkéje

 

2009. 06. 03. 8:58:00Leszák Tamás

Ciprusi székhelyű az Electro World új tulajdonosa

A Népszabadság információi szerint a TechnomarkDomo holding érdekeltségébe tartozó vállalat ciprusi székhellyel rendelkezik a cégbírósági adatok alapján.

 Ciprusi székhelye van az Electro World áruházakat május közepén szimbolikus egy euróért átvevő EW Electro Retail (EW) Ltd.-nek a cégbírósági adatbázis szerint - írja a Népszabadság. A cég tulajdonosai azonban nem szerepelnek a hazai iratokban, a lap információi szerint csak annyit tudni, hogy az EW a TechnomarkDomo holding érdekkörébe tartozik. Az Electro World szerint a ciprusi céggel nem sérül a csoport holding jellege, továbbá "a tulajdonosváltási tranzakciót elősegítő speciális cégről van szó", nem adókarcsúsítás miatt volt rá szükség. A társaság ugyanakkor leszögezte: az Electro World Magyarország Kft. továbbra is Magyarországon teljesíti adókötelezettségét.

Az Electro Word első sajtóközleménye szerint a EW Electro Retail a TechnomarketDomo Holdinghoz kötődik. A lap szerint a TechnomarketDomo Holding tulajdonosi köre viszont jóval szélesebb: a Domo részvénycsomagjának többsége 2007-ben a brit Equest Investments befektetési alaphoz került, amely több közbeiktatott cégen keresztül holdinggá kovácsolta a Bulgáriában tevékenykedő Technomarkettel. Az Equest legnagyobb részvényese az Ománi Szultánság, a második legnagyobb tulajdonos egy befektetési alap, a Kairos Management Llc.

Szakonyi Péter

Két euróért vették meg a Photo Hall-láncot

Photo Hall

 Két euróért, azaz alig hatszáz forintért hat magánszemély vásárolta meg a Photo Hall-láncot. A hazai elektronikai üzlethálózatot a belga Spector Holding és egy, a cégcsoporthoz tartozó vállalkozás adta el a magyar befektetőknek, akik a vételáron felül átvállalták a Photo Hall közel egymilliárdos hitelállományát is. Pozsonyi Gábor, aki új tulajdonosként és új ügyvezetőként is a cég élén áll, kérdésünkre elmondta, a magyar hálózat mellett a cégnevet is megvették, amelyet csak Magyarországon használhatnak. (A Photo Hall Luxemburgban, Belgiumban és Franciaországban is működtet boltokat.)

A Photo Hall tavaly hatmilliárdos bruttó árbevételt ért el, de veszteséget termelt. Idén már eddig is 15-20 százalékos forgalom-visszaesést regisztráltak a társaságnál. Pozsonyi Gábor ugyanakkor kiemelte, hogy néhány termékcsoportban - laptop, kártyafüggetlen mobiltelefon - nincs forgalomcsökkenés, és a cégtől szeptemberre pozitív üzleti eredményt remél. Az új ügyvezető drasztikus kiadáscsökkentést vezet be, ezért minden lehetséges munkafolyamatot kiszerveznek. Létszámleépítést ugyanakkor nem terveznek, így a háromfős vezetői testületből ketten továbbra is a cég élén maradnak. A Photo Hall ezután is a világcégek magyarországi importőrein keresztül szerzi be árukészletét - vagyis saját behozatalt nem terveznek.

Az egykor Főfotó néven futó optikai bolthálózatot a 90-es évek elején privatizálták, majd Foto Porst néven működött. A belga Spector-csoport 1996-ban vette meg a céget és nevezte el Photo Hallra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leavingemail.blog.hu/api/trackback/id/tr741212556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása