céges szakítós e-mail-ek - CÉGES SZTORIK és HR gyűjtések

céges szakítós e-mail-ek

tízdolog álláshirdetés határozó

2013. október 13. - duna szelet

Álláshirdetési határozó

biker.jpg

 ”Call-center, feladat: kimenő hívások indítása”: lefordítjuk, nem egy cuki headsettel a fejeden fogsz problémákat megoldani, hanem ismeretleneket kell felhívnod és eladnod nekik valamit. Ha neked nem probléma, hogy a teljesítményed alapján fizetnek, és idegeneket kell győzködnöd, akkor hajrá!
 ”Otthonról végezhető…”: nem minden távmunka átverés, ezt leszögezhetjük. De ha a részletekért felbélyegzett borítékot és pénzt kell küldened, akkor menekülj! Vagy, képzeld el, hogy az a munkád, hogy másoknak ajánlasz távmunkát: egy kis pénzért küldöd a részleteket, ez a módszer erről szól ugyanis.
 ”Gyakornoki állás, bérezés megegyezés szerint”: sajnos ez általában azt jelenti, hogy nem kapsz fizetést. Ha ráérsz pár hónapig ingyen dolgozni, és ez tényleg kemény munkát jelent a kávéfőzés mellett, akkor vállald be, de pénzben ne nagyon reménykedj, sorry!
 ”Összetett irodai munka”: ha egy munka belépési szintje szinte semmi, tapasztalatot nem igényel, akkor nagyon-nagyon gyanús, hogy ügynökösködésről van szó. Egy ismert edényes cég hirdetéseit szinte mindig megtalálhatod, “irodai munkára” keresnek embereket  állandóan. Aztán amikor boldogan bemész az állásinterjúra, kiderül, hogy ott vannak még negyvenen, és már indulhat is az edényárusító-tanfolyam!
 ”Külföldi munka, nyelvtudás nem szükséges”: ezt nem is értjük. Oké, hogy van akinek a fejében külföld=rengeteg pénz, csodás munkák, de miért merne bárki nyelvtudás nélkül nekiindulni? Kiszolgáltatott vagy, nem tudsz segítséget kérni, az pedig elég nehezen elképzelhető, hogy egy sterilen magyaroknak fenntartott környezetben tudj dolgozni. Itt vagy át akarnak verni, vagy le akarnak húzni.
 ”Várjuk jelentkezését: xy@freemail.hu / xy@gmail.com”: ahogy mi sem küldünk cicamica@vipmail.hu-s e-mail címről önéletrajzot, úgy egy normális cégnél is alap, hogy a saját levelezőjét használja álláshirdetésre. Persze kisebb vállalkozások lehetnek kivételek, de egészen biztos, hogy nagy nevű multik nem fognak ingyenes levelezőrendszeren keresztül levelezni.
 ”Feladat: eladó ingatlanok fényképezése hirdetéshez, tapasztalat nem szükséges”: gondolod, hogy külön ember fogja fotózni és intézni az ügyeket? Ingatlanügynök leszel perceken belül.
 ”Call-centeres / titkárnői munka, önéletrajzot és egész alakos fényképet kérünk csatolni”: hát igen, főleg telefonban lesz fontos, hogy elég jó-e a testünk a kedves munkáltatónak, nem igaz?
 ”Külföldi munkákat tartalmazó prospektust küldök 2000 Ft-ért”: a távmunkás és a nyelvtudást nem igénylő munkás lehúzó kombinációja. Soha nem fizetünk előre munkáért, és ha külföldön keresünk munkát, akkor tudunk annyira beszélni, hogy megnézzük magunknak a helyi álláshirdetéseket. Sokszor még a Skype-interjút is elintézhetjük itthonról. Oké?
 ”Hostess/Pultos munka, havi 400.000 nettó”: főleg csinos és bevállalós lányoknak, ÉRTITEK.

forrás: tízdolog

A bejegyzés trackback címe:

https://leavingemail.blog.hu/api/trackback/id/tr535565944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása