céges szakítós e-mail-ek - CÉGES SZTORIK és HR gyűjtések

céges szakítós e-mail-ek

Jó étvágyat

2010. szeptember 11. - duna szelet

Mit kérsz enni, kisfiam?



- Én vizet akarok, anya. Legfeljebb a vízhez egy kis marhahúst,

sertéshúst, gyártási szalonnát, Na-nitrites keveréket, magyarul E250-es

adalékot, nem húseredetű fehérjét és emulgeátort - de

karragén, guargumi és xantángyanta ki ne maradjon belőle!

- Egyszóval te Tesco párizsit kérsz.



- Úgy van, anyukám. És kérlek, kenj meg hozzá egy lisztből, kisízjavítóból,

sikérből, antioxidánsból, tejporból, cellulázenzimből, a savanyúságot

szabályozó kálium-acetátból és citromsavból,

emulgeálószerből és kalcium-szulfátból álló kenyeret.

- Győri rozsosat?



- Igen, egy kis vízzel, hidrogénezett/átészterezett növényi olajat, amelyben

persze van só, emulgeálószer, kálium-szorbát.

- Már kenem is a Delmát, fiam.



- Nekem viszont, anya, ma jobban esne egy kis sertéshúsban és vízben

elkevert húspép, bőrke, karragén, polifoszfát, szójafehérje, nátrium-laktát,

étkezési keményítő, pirofoszfát, antioxidáns és Na-nitrit.

- Akkor te a Zalahús műbeles virslijét kapod fiam.



Hozzá természetesen

tartrazinnal, kinlinnel, amaranttal, indigókarminnal színezett természetes

aromával, nátrium-benzoáttal, sóval, mustármaggal, cukorral és ecettel

dúsított vizet.

- Magától értetődik, Globus mustár nélkül a virsli mit sem ér, anyukám.



- Isztok-e hozzá, gyerekek, vízben feloldott izocukrot, Na-ciklamátot,

aszpartámot, aceszulfátot, szacharint, aszkorbinsavat, nátrium-benzoátot és

fenilalanint?

- Vitamor szörpöt? Igeeeen!



- Ebédre viszont kaptok egy kis búzalisztet, kukoricakeményítőt,

hidrogénezett növényi zsírt, ízfokozót, lehetőleg E631-est és E627-est,

nátriumglutamátot, módosított keményítőt, állati eredetű zsírt, élesztőport,

szárított tyúkhúst és E 150-es színezéket.

- Maggi szárnyaskrémleves lesz brokkolival! Hurrá! S utána?



- Utána pedig búzalisztet paradicsomsűrítménnyel, sajttal, ananásszal,

vízzel, növényi olajjal, nátrium-nitrittel tartósított főtt sonkával,

búzakeményítővel, cukorral, sóval, élesztővel és jóféle

acetilezett-dikeményítővel, adipáttal.

- Hawaii!

- Bizony, bizony, gyerekek, Hawaii pizza lesz, dr. Oetker módra.

- Az a kedvencünk.



- Este a tévéhez pedig mit kaptok, na mit?

- Csak nem burgonyát, növényi olajat, sót, hagymaport, autolizált

élesztőport, tejszínport, dextrózt, sajtport, nátrium-glutamátot,

dinátrium-5-ribonukleotidokat és tapadásgátlót, vagyis szilícium-dioxidot?

- De bizony, gyerekek, úgy van, chipset. Lay's újhagymás chipset.



- S mi lesz a vacsora?

- Vacsorára pedig a két nagy gyerek eszik aszpartámmal, fenilalaninnal,

K-aceszulfámmal, zselatinnal, hidroxi-propillal javított joghurtot, amelyben

kalcium-foszfáttal, vízzel és cukorral fölhizlalt, egyszer már kipréselt

gyümölcshús vázdarabkák vannak.

- Én is kérek őszibarackos light joghurtot! Én is! Én is!



- Ne kiabálj, Lajoska. Te mást kapsz ma este. Na nézd, már itt is van egy

kis kóstoló: húspép, víz, zsemlemorzsa, zsiradék, liszt, panírlé,

szójagranulátum, szójakoncentrátum, keményítő,

fűszerek és karamellammóniás színezék, egyszóval Kot-kot baromfifasírt.

Ezt szegény apád is, hogy imádta..., nyugodjék békében...

A bejegyzés trackback címe:

https://leavingemail.blog.hu/api/trackback/id/tr692288092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása