céges szakítós e-mail-ek - CÉGES SZTORIK és HR gyűjtések

céges szakítós e-mail-ek

modorosblogról

2009. május 23. - duna szelet

 

 

http://modoros.blog.hu/tags/multi

innen

köszönet

 

Kedves Modor Tibi!
 
Ezt a szöveget a felmondásom idején szerkesztettem, remélem, hogy még aktuális.
 
Üdvözlettel,
 
Z.
 



 
Korporét poliszi:
 
Viselkedés:
Itt a(z) (cégnév)-nál/nél törekszünk a jó hangulatú munkahelyi légkör fenntartására, ezért amikor csak lehet, vihogj! Biztasd erre munkatársaidat is, traktáld őket disznó viccekkel, családi sztorijaiddal! Az érzelmeidnek is szabad utat engedhetsz, hiszen körülötted megértő emberek dolgoznak a történelmi Magyarország, sőt a világ minden területéről, tehát nyugodtan káromkodhatsz, kiabálhatsz, de akkor csak magyarul. Ne felejtsd el kitenni a határozott névelőt a személynevek elé, szabályos igekötőt viszont soha ne használj be! A kellemetlen tájszólást leginkább trendi idegen szavakkal tudod burkolni.

Öltözködés:
Ha van otthon használaton kivüli sötétitőfüggöny, autóüléshuzat, akkor ne dobd ki, itt még nyugodtan el lehet hordani. Ha este buliba készülsz, de nincs időd hazamenni átöltözni, akkor dolgozhatsz a buliszerkódban is. A péntek különös nap, ilyenkor megengedett/ajánlott a kék szinű farmernadrág, főleg akkor, ha feszül, de legalábbis kopott. A török gépsoron készült tucat-ékszerek és a plázákban vásárolt bizsuk a társadalmi poziciót, illetve a párod szerelmét hivatottak jelezni, ezért mindig pulóveren kivül hordd őket, bármilyen kicsik, vékonyak is. Az esernyőt nem szabad vizesen összecsukni, előbb száritsd ki alaposan, csak utána csukd össze! Másnak is van esernyője, tehát hasra esni nem fognak benne.

Hajviselet / arcszőrzet:
Ez a bekezdés azokra vonatkozik, akiknek (még) van. Ha nincs, hordhatsz fejkendőt, hozzáillő napszemüveggel. Hajszin terén bármely szin(kombináció) megengedett, főleg a festett/tövénél barna. Elegendő minden második héten borotválkozni, férfiaknak is. A dezodorok, parfümök mindenféle káros anyagot tartalmaznak, használatukat lehetőleg kerüld!

Parkolás:
Ingyen parkolóhely mindenkinek jár. A garázsban tárolt gépkocsidért, és az abban keletkezett károkért a cég teljeskörű felelősséget vállal. A kijelölt parkolóhely csak tájékoztató jellegű, parkolj oda, ahová kedved tartja! Rajtad kivül mindenki Kispolszkival vagy Smart-tal jár, ezért ne foglalkoztasson, hogy más hogyan fér el melletted. A sebességkorlátozás a kerékpárokra vonatkozik, nem rád. Ha kérdések merülnének fel a közlekedési szabályok terén, járj sóderes Ifával!

Biztonság:
Legfontosabb dolog a biztonság. Mindent ennek rendelünk alá. Tűzriadó esetén csak a lépcsőt használd, a lift a főnököknek van lefoglalva. Kövesd a rikitósárga mellényes kollegák utasitásait, mert ők arra lettek kiképezve, hogy jól tűrjék a stresszt, és pánikhelyzetben is tudják uralni a helyzetet. Ha már a hétköznapokban nem tudják. Ők felelnek a többiek életéért és testi épségéért, segitsd a munkájukat azzal, hogy nem halsz meg!

Irodahelység:
A légkondicionáló berendezés csak a te asztalod feletti hőmérsékletet szabályozza, bátran állitgasd igényed szerint. Céltudatos kollégák fáradhatatlan közbenjárásának köszönhetően az ablakok most már nyithatóak, hogy friss, tiszta, budapesti levegőhöz jusson mindenki - hiszen a klimaberendezés szűrt, temperált levegője nem mindekinek felel meg -, ezenkivül a Váci úton egykerekező motorosok és a szirénázó mentőautók is feldobják az unalmas irodai csendet.

Munkamenet:
Akkor jössz dolgozni, amikor csak akarsz. Az ajtókat beléptetőkártya nyitja, ha esetleg otthon hagytad, dörömbölj nyugodtan, valaki úgyis meghallja, és szivesen beenged. Ha esetleg neked is feltűnik, hogy már mindenki más itt van, akkor hivatkozhatsz a kaotikus közlekedési állapotokra, a reggeli teendőidre, a bankod nyitvatartására, gyermekeidre.
Soha ne ismerd el, hogy hibáztál, mindvégig tagadj. Az utolsó szó joga a tiéd, pláne akkor, amikor felmondasz. Ha valamire megkérnek, először ellenőrizd, hogy mennyi idődbe fog kerülni, és mindenképpen érdeklődj a dolog sürgősségét illetően.

Meetingek:
Az értekezletek eleje mindig unalmas és mindig ugyanarról szól, tehát nem baj, ha lekésed. Hintázz a széken (azért vettünk olyanokat), vakaródzz, ásitozz. Mivel vizesballon nincs a termekben, hozz magaddal innivalót. A meeting végén kézdezz meg mindent, amiről lemaradtál, vagy amire nem figyeltél oda.

Étkezés:
A közelben számos önkiszolgáló étterem működik, ahol olcsó, izletes, egészséges és bőséges fogásokat találhatsz. Mindenki megtalálhatja a kedvére való ételeket. A kiszolgálás gyors és udvarias. Amennyiben ez neked nem felel meg, úgy hozhatsz magaddal hazait is. Persze nem egyszerű mindennap uzsonnát csomagolni, viszont már hétfőn elhozhatod az egész hétre valót és a hűtőben tárolhatod, ahol mindig van elegendő hely. Ha esetleg megfeletkeznél róla, úgy a takaritónők kidobják a megromlott ételt helyetted. Készségesen el is mosogatnak, rendet raknak utánad, hiszen ez a dolguk. Pénteken viszont nincsenek tekintettel senkire és módszeresen kidobnak mindent, amit találnak.

Telefonálás:
Mivel a bejövő nemzetközi hivások számait a készülék nem jelzi ki, ezért fontos, hogy tudd, ki beszél a vonal túlsó végén. Ezt mindenképp ki kell deritened, még mielőtt bemutatkoznál! Aki ennek nem tesz eleget, az nem is akar veled igazán beszélni. A "halló" kifejezést mindenhol megértik, hiszen magyar. A telefonhivásokért a cég nem fizet, de legalábbis nem annyit, amennyit te, bátran hivj fel akárkit, és csevegj vele órákat! A beszélgetésekre a kollegáid is kiváncsiak, ezért ne suttogj, mert akkor a vonal túlsó végén sem értik, hogy mit mondasz.
Mobiltelefon: Amennyiben biztos szeretnél lenni abban, hogy nem herdáltad el feleslegesen a legújabb készülékre a fizetésed, akkor ne használd a hangtalan üzemmódot! A fantáziadús, trendi csengőhang mindenkinek kiváltja az elismerését, de csak akkor, ha polifónikus. Vécébe, konyhába ne vidd magaddal, csiripeljen, vibráljon csak az asztalon, majd valaki felveszi helyetted. Ha valaki mégis megvető pillantásokat vet rád és a mobilodra, akkor nézd meg a kijelzőn, hogy ki hivott, és kezdj el méltatlankodni, hogy mit akar tőled munkaidőben. Az ilyen kellemetlenségeknek elejét veheted, ha szines hevederen a nyakadban hordod a telcsid.

Email / Internet / Számitógép:
A cég email kapacitása végtelen, ugyanigy a tárolható adatmennyiség is. A virusok, spam-ek elleni védelem pedig tökéletes. Bátran szörfölj a neten, ami megtetszik, azt töltsd le, tárold a gépeden, hiszen a tiéd. Küldj emailt barátaidnak, és bátran fogadj leveleket többmegabájtos mellékletekkel. Ha megtetszik (de ha nem akkor is), küldd tovább házon belül, hadd szórakozzanak a többiek is (úgyis ráérnek). Bármilyen szofver letöltése és telepitése megengedett, probléma esetén a Ctrl+Alt+Del billentyűkombináció használata nyújt gyors és biztonságos megoldást.

Céges rendezvények:
Minden negyedéves zárás után a cég egy összejövetellel hálálja meg munkatársainak erőfeszitését. Az idő előrehaladtával a partikon az étkezés aránya fokozatosan csökkent, ezért még otthon egyél, hogy azután szépen le tudd inni magad. Ha nem vagy egy nagy piás, és szerinted az italokért kifizetett milliókat hatékonyabban is el lehetne költeni munkaerő-motivációra, akkor
a. igazad van
b. a te bajod

Egyéb:
Amennyiben olyan probléma merül fel, amit a jelen irás nem fed, úgy cselekedj kedved és vérmérsékleted szerint és mondd azt, hogy nem tudtad.

M'é''? Tudtad?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leavingemail.blog.hu/api/trackback/id/tr131138932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása