céges szakítós e-mail-ek - CÉGES SZTORIK és HR gyűjtések

céges szakítós e-mail-ek

net - Moszkva téri generáció

2008. április 18. - duna szelet

 

 

Rendszeresen olvasom ezt a blogot ( Golden Blog díjas ) és már évekkel ezelőtt magamra ismertem - érdemes végigilvasni - én csak most kivonatolom.

http://www.tothandras.hu/

http://www.tothandras.hu/blog/index/2007-02-24/ugyfeleink-1-a-moszkva-teri-generacio/#more-52

 Moszkva téri generáció nevét leginkább a közismert film tette híressé, mely – többek közt – az 1989-es érettségi botrányról szól.

Ez a generáció a „szerencsés”, ők voltak azok a friss-diplomások, akiket az 1990-es években betelepülő multik tömegesen vettek fel, és itt gyors karriert futottak be. Sokan, az idősebb és a fiatalabb generációból, irigylik is őket ezért.

Milyen ma ennek a generációnak az élete?

Viszonylag jó fizetés - és kitapossák a belüket.

Ez Moszkva téri generáció jellemzően nem családos: egyrészt ilyen hajtott tempó mellett nem nagyon jut idő párkapcsolatokra, másrészt manapság egyébként sem divat fiatalon házasodni.

Milyenek a kilátások így a Moszkva térről?

„Negyven felett alig vannak kollégák. Miért én maradhatnék majd? A multik nem a hűségükről és lojalitásukról híresek: minden lelkiismeret-furdalás nélkül lecserélik a negyven éves dolgozókat két húszévesre. Egyébként is: akarja és tudja az ember olyan sokáig vinni ezt a munkatempót?” – ezek azok a kérdések, amik álmatlan éjszakákat tudnak okozni. Ráadásul, ahogy az idő telik, ezek a kérdések egyre erősebben merülnek fel.

Mit lehet erre tanácsolni?

 Én úgy látom, a töréspont, amikor az eddigi munkának vége lesz, előbb-utóbb mindenképpen eljön: akár készülünk rá, akár nem.

Meg szoktam kérdezni a Moszkva téri ügyfeleimet: ha nem kötné a fizetés nagysága, szíve szerint mit dolgozna?

Hogy én már mi mindent hallottam! És miért nem teszi meg?

 

A Moszkva téri generáció számára nem az a kérdés, hogy eljön-e a váltás napja (mert az biztosan eljön), hanem az, hogy fel lesznek-e rá készülve. Egyik barátom mondja: szerencse nincs, csak az alkalom és a felkészültség találkozása. Ilyen értelemben nagyon sok ember számára – ha felkészült – a munkahelyéről való kirúgásának napja életének legszerencsésebb napja is egyben.

 

 

Nekem csak pár kiegészítő kérdésem van :

Ment már valaki Nyugdíjba a cégtől , ahol dolgozol ?

Hány éves a legidősebb dolgozó ?

Vitt már el mentő valakit a munkahelyedről ?

Ismerkedő meetingen felmerülő kérdés : ki dolgozik itt több mint 1 éve - több mint 2 éve , több mint 3 éve - több mint 5 éve ?

a legtöbben a 1 - 2 évnél jelentkeznek :)

 

Ezekről is lenne pár sztorim ... és nektek ?

  

A bejegyzés trackback címe:

https://leavingemail.blog.hu/api/trackback/id/tr81431279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása